Exertis | News

PRESSRELEASE 2020-08-17

Monday 17th August 2020

Christer Svärd er ny administrerende direktør i Exertis Nordics og starter i jobben 17. august.

Da jeg gjennom kontakten med Exertis innså hvilke muligheter som ligger i dette oppdraget, i kombinasjon med en skikkelig sterk eier, kunne jeg ikke takke nei til tilbudet om stillingen som administrerende direktør. Det lokker virkelig å få muligheten til å ta et helhetsansvar for den nordiske virksomheten i en spennende bransje, sier Christer Svärd.

Svärd kommer fra stillingen som adm.dir. i Higab AB, et selskap som bygger og forvalter eiendommer i Gøteborg. Under hans ledelse ble det gjort et stort og fremgangsrikt arbeid med å øke kunde- og medarbeidertilfredsheten, samt en kraftig forbedring av selskapet finansielle resultat. Han har tidligere vært adm.dir. for Volvo Parts, som er Volvo-konsernets reservedelselskap med distribusjon over hele verden.

Jeg har lang erfaring innenfor supply chain og å lede selskaper med stort vekstpotensial. Jeg håper å kunne bidra med nødvendige endringer og viktige forbedringer. Som adm.dir. er jeg resultatorientert, energisk, kommuniserende og nysgjerrig. Jeg håper disse egenskapene gjør at jeg passer godt inn i selskapet, sier Svärd.

Svärd etterfølger Daniel Johnsson som adm.dir. etter sommeren. Johnsson varslet i juli at han velger å gå av etter 23 år i stillingen som administrerende direktør. Han overlater med glede sitt oppdrag til Svärd, som gir uttrykk for at han ser Exertis som et fint og godt drevet selskap.

Jeg er takknemlig over den tilliten jeg har fått til å fortsette å forvalte og utvikle selskapet. Jeg gleder meg til å starte arbeidet nå i august. For meg kommer alltid medarbeiderne først, for når vi tar vare på medarbeiderne, tar vi også godt vare på kundene. Gjennom å være nærværende som leder og å arbeide med tilbakemeldinger i hele selskapet oppnår vi resultater og utvikler forretningsdriften, avslutter Christer Svärd.

For mer informasjon, kontakt:
Christer Svärd, tlf. +46 (0)79-304 92 30

Om Exertis Nordics
Exertis Nordics er en av Nordens største distributører av maskinvare innen IT, AV-produkter, Entertainment (film, bøker, spill og leker) samt en av Nordens største PC-produsenter. Selskapet har sitt lager og hovedkontor i Gøteborg, med lokalkontorer i Stockholm, Helsingborg og Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors og Tammerfors i Finland og København i Danmark. Salget i 2018 overgikk 2 milliarder SEK. Selskapet samarbeider i dag med over 250 leverandører og mer enn 4000 forhandlere i hele Norden. Siden 2014 inngår selskapet i Exertis Group, en av Europas største distributører med en omsetning på nærmere 50 milliarder SEK.
PCS

Exertis EXPO

One of the biggest reseller events in the Nordics.
9 november, Eriksbergshallen in Gothenburg.

Read more

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.